25 ianuarie 2012

Cele mai bune 10 camere foto digitale: Nikon deţine majoritatea

Companiile care produc aparate de fotografiat tind mereu spre calitate şi mărimi cât mai mici. Site-ul pcmag.com a realizat topul celor mai bune la aceste capitole.
Majoritatea aparţin companiei Nikon, ea fiind urmată de Canon şi Sony. Astfel una din cele mai bune camere digitale este Canon PowerShot S100. Aceasta costă puțin peste 400 de dolari şi are o performanţă mai bună faţă de alte camere asemănătoare.

Tot de la Canon vine şi al doilea aparat foto: PowerShot Elph 310 HS. Acesta costă mai puţin decât primul model, 250 de dolari, şi poate filma în format HD 1080p. O altă cameră inclusă în top, Nikon D5100, costă 900 dolari și având obiectiv mare, este tocmai bună pentru video şi foto calitative.

Cu 100 de dolari mai ieftin este aparatul foto Sony Alpha DSLR-A580, care însă nu cedează cu nimic la capitolul caracteristici. Camera cu lentile interschimbabile Sony Alpha NEX-C3, care costă 650 de dolari, de asemenea, a fost inclusă în acest clasament.

O a treia cameră de la Sony este modelul Alpha NEX-5N. Aceasta este comercializată pentru un preţ de circa 700 de dolari şi poate fi utilizată cu mai multe tipuri de lentile. Tot în categoria camerelor cu lentile interschimbabile a intrat şi aparatul foto Olympus PEN E-PM1. Aceasta poate fi cumpărată la un preț de 500 de dolari.

În top au mai fost incluse camerele cu superzoom Nikon Coolpix S9100, Coolpix P500  și modelul Coolpix  AW100. Ultima costă cca 400 dolari și este un aparat foto destinat amatorilor, cu caracteristici bune şi simplă în utilizare.
Apreciază:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune și tu ce crezi! Opinia ta contează!