15 ianuarie 2012

Noul Porsche Boxster (video)

Noul Porsche Boxster va avea premiera mondiala la viitorul Salon Auto, in luna martie, la Geneva. Automobilul cu doua locuri va avea un pret de pornire de 48.291 euro, apoi in SUA, in aceasta vara, cu preturi incepand de la 49.500 dolari SUA.


Noul model decapotabil vine cu o structura noua, greutate redusa si un sasiu nou. Greutatea a fost scazuta, ampatamentul marit, noul Boxster 981 beneficiind de o caroserie mai lata, roti mai mari precum si servodirectie electro-mecanica. Autoturismul este acum cu 15% mai economic fata de modelului precedent, cu un consum mediu de 8 litri/100 km.

Noile Porsche Boxster si Boxster S sunt echipate cu motoare amplasate central cu 6 cilindrii si injectie directa pe benzina, dotate cu sisteme de recuperare a energiei si de management termic, precum si sistemul start/stop. 

Modelul de baza este pus in miscare de un motor de 2,7 litri, ce dezvolta 265 CP, cu 10 CP mai mult decat predecesorul sau. Modelul Boxster S este dotat cu un motor de 3,4 litri, care produce 315 CP, cu 5 CP mai mult decat modelul pe care il inlocuieste.

Ambele modele pot fi dotate cu o cutie de viteze manuala cu sase trepte sau, optional, cu una automata PDK cu sapte rapoarte. Consumul pentru modelul Boxster, in combinatie cu PDK este de 7,7, respectiv 8,0 l/100 km pentru Boxster S. Boxster atinge 100 Km/h in 5,7 secunde, iar Boxster S in numai 5 secunde.
Apreciază:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune și tu ce crezi! Opinia ta contează!