15 februarie 2012

Torrentul se reinventează, you cant STOP us!

Bram Cohen, inventatorul BitTorrent, a prezentat, la MusicTech Summit, o noua tehnologie care va face ca transferul de date prin intermediul torentilor sa continue in ciuda restrictiilor impuse de autoritati.

In demonstratia facuta luni, prezentata de gigaom.com, Cohen a aratat cum se poate rula un film sau o piesa audio in streaming dintr-o retea la care sunt conectate milioane de calculatoare.
In esenta, noua tehnologie va permite oricarui user sa vada filme, seriale si sa asculte muzica fara sa mai fie necesar sa le descarce pe propriul calculator. Asta printr-un nou tip de sharing peer-to-peer care aduna, ca intr-un puzzle, informatie de pe cele mai apropiate calculatoare.
In acest fel, pentru autoritati va deveni practic imposibil sa detecteze care este sursa streamingului si daca acesta are drepturi de autor pentru materialul respectiv.
“Telul meu este sa concurez televiziunea, sa o fac inutila”, a declarat Cohen. Inventatorul BitTorrent a afirmat ca este in discutii cu mai multi potentiali investitori. Nu a prezentat insa un termen la care ar putea lansa noul protocol.
Apreciază:

3 comentarii:

 • Un Blog Interesant says:
  15 februarie 2012, 08:10

  Interesant , foarte bun articolul . Sper sa reuseasca!

 • Rus Bianca says:
  15 februarie 2012, 11:17

  Intotdeauna exista solutii....

 • Un Blog Interesant says:
  16 februarie 2012, 10:31

  Da..asa e, de acord cu tine doamna/domnisoara Rus Bianca :) .

Trimiteți un comentariu

Spune și tu ce crezi! Opinia ta contează!