03 martie 2012

Anonymous vor inchide Internetul pe 31 martie

Anonymous anunta operatiunea Global Blackout ce presupune inchiderea Internetului la nivel global pe 31 martie.

Anonymous va tinti serverele root Domain Name System (DNS). Atacul hackerilor a fost planuit ca un protest impotriva “liderilor nostri iresponsabili si a bancherilor, care infometeaza populatia pentru propriile lor nevoi egoiste si pentru distractia lor sadica”. DNS-ul transforma numele unui site Web, de pilda www.idg.com , intr-o adresa numerica IP utilizata de calculatoare pentru a gasi site-ul mentionat.
In total, este vorba de 13 servere root globale care detin liste complete ale locurilor unde alte nameservere pot cauta o adresa IP pentru un nume de domeniu, dintr-un domeniu top-level cum ar fi “.com”. Grupul de hackeri a construit un intrument care determina alte servere DNS sa copleseasca serverele root (cele 13) cu un volum imens de trafic, cauzand nefunctionalitatea acestora, ceea ce ar insemna inchiderea Internetului.
Apreciază:

7 comentarii:

 • Anonim says:
  3 martie 2012, 09:19

  Şi să nu uitam sfârşitul lumi care va veni în decembrie.Sau în 31 martie dacă cei de la Anonymous vor închide internetul.

 • XutZu says:
  3 martie 2012, 10:58

  Nu cred ca il voi inchide pentru totdeauna !

 • Lutzuu says:
  3 martie 2012, 11:00

  Nici eu nu cred ca il inchide ...

 • Moldomania says:
  3 martie 2012, 11:52

  :D nu se va inchide pe totdeauna ce doar pentu o zi in semn de protest la nivel global, cel putin asa am inteles eu. Insa nu se stie daca o sa se intimple cele spuse sau nu, chiar imi e interesant sa vad. :)

 • Sebi says:
  4 martie 2012, 07:01

  Atunci o sa ii urasc :| :)) OMG.. 7 miliarde de oameni nu pot face ceva in legatura cu vreo 30 sau cati sunt in Anonymous astia?

 • Un Blog Interesant says:
  4 martie 2012, 22:18

  Salut Moldomania ! Sebi nu cred ca numarul conteaza, ci calitatea..in cazul asta :) .

 • Mistocareala says:
  6 martie 2012, 10:16

  omg .. nu cred asta.. o sa vedem

Trimiteți un comentariu

Spune și tu ce crezi! Opinia ta contează!