08 martie 2012

Cum sa gasesti idei pentru postari zilnice pe blog


Intrebarea cu care multi bloggeri chiar si eu la un moment ma infruntam. Insa gasesc si eu sursele mele de  inspiratie care ma ajuta cit de cit spre postarea articolelor pe blog zilnic. Cum nu ai da fiecare din noi ajunge la un moment cind nu mai stie ce si despre ce sa scrie. In acest articol doresc sa vorbesc despre aceasta problema, si sper eu sa ajute pe careva.


Cind nu ai pofta dar nici idee despre ce a scrie pe blog/site dar faptul ca trebuie sa publici ceva te framinta, dar nici cum nu stii cum sa procedezi caci NU AI INSPIRATIE si gata. Mai jos voi expune citiva pasi care m-au ajutat personal de a continua sa public si sa nu cedez.


Extindeti domeniul pe care se bazeaza blogul
Ce am eu in vedere prin asta e de a publica ceva altceva pe linga ceea pe ce se bazeaza blog-ul (un anumit domeniu) fie un blog de carti/recenii/filme/tutoriale gasiti alternativa si publicati ceva nou pe linga asta. Caci chiar si persoanele ce detin blogu-ri orientate in aceste domenii se plictisesc, si nu mai gasesc inspiratie despre ce a scrie. Insa desigur nu vorbim despre o schimbare complet radicala, in orice caz articolele trebuie sa fie conectate cu temele pe care se bazeaza blog-ul vostru. Sa ne gindim un pic la un exemplu nu poate dar si va parea EXTREM de straniu pentru citiori de a scrie pe un blog dedicat Retetelor Cylinare/Prepararea mincarilor sa fie scrie articole despre MASINI. Acestea sunt 2 ramuri COMPLET DIFERITE. Ceea ce nu pot spune despre un blog dedicat stirilor unde sa mai fie scrise niste articole personale sau chiar tutoriale din cind in cind ce nu strica chiar deloc. 


Intrebati audienta
Vizitatorii si publicul joaca un rol important in viata unui blog, fara ei acesta nu poate exista (exceptie daca e un blog personal unde scriti pentru placere si nu popularitate) cei ce doresc ca lumea sa afle despre ei si blog-ul lor au nevoie de o comunicare eficienta cu audienta sa. Astfel sa fie pastrata o relatie amicala intre autor si vizitatori. Pentru aceasta puteti pune sondaje , intrebari, comentarii in care sa specificati ce ar dori sa vada ei pe parcurs. Ce articole, care subiecte, etc. Astfel puteti avea o idee despre ce sa scrieti.


Notati ideile care va vin
Inspiratia va poate veni in cele mai neobisnuite momente si situatii, in acest caz fiti pregatiti cu o foaie si un pix pentru a le nota ulterior. In orice caz, daca nu aveti aceste "unelte" la indemina si v-a venit o idee superba foarte usor veti pierde firul si cu aceasta ideea care v-a venit. Iar daca aveti un smartphone e si mai simplu, caci aveti optiunea de a crea notite unde cu usurinta veti salva ideile voastre geniale :)


Interviuri
Interviurile sunt o metoda extraordinara de crea postari de inalta calitate cu putin efort, si care nu necesita multa inspiratie. Acordarea interviurilor persoanelor va creste reputatia cit si calitatea postarilor pe blog. Vizitatori vazind ca blogul are prezente astfel de articole isi vor crea opinii pozitive asupra acestuia cu siguranta.


Postari scrise de vizitatori 
Daca sunteti lipsiti de inspiratie complet, o alta alternativa sunt postarile scrise de vizitatori. Da, da exista si asa ceva doar ca in majoritatea cazurilor si normal vizitatorii vor dori sa fie scrise ceva detalii despre autor, urmate de link-uri. Aceasta fiind o metoda de a iti ridica blog-ul postind pe alte bloguri articole ce vor duce spre tine (reciproc). O metoda la care aplica multi bloggeri.


Inspirati-va de pe alte site-uri
Aceasta e o metoda la care aplic cind imi lipseste inspiratia. Daca gasesc un articol interesant pe un site si imi pare o tema destul de interesant ma inspir din acesta dar asta nu inseamna doar copy/paste caci nu e sens. Poate si pastrez subiectul esential dar incerc sa schimb ceva, mai adaug care opinii/impresii despre tema in cauza astfel personalizind articolul. 

Pe scurt acestea sunt 6 metode destul de eficiente ce va vor salva cu siguranta sa iesiti din lipsa de inspiratie pentru a scrie ceva. Sper ca v-a ajutat! 
Apreciază:

3 comentarii:

 • Sebi says:
  8 martie 2012, 10:29

  Eu ma inspir din creieras.. mai mereu.. :D

 • Mistocareala says:
  10 martie 2012, 13:13

  da , sa stii ca m-ai ajutat cu acest articol ... in ultima luna inspiratia este pe - :|

 • Anatolie Anatolie Cararus says:
  7 august 2015, 08:39

  imi place cum gindesti cred ca blogul tau este nou si in viitor vei obtine ce tu iti doresti. mi-am facut si eu un blog cu informatii gasite pe internet nu imi dau seama daca tema est bine aleasa daca vrei sati faci o parere= http://sanatatesifrumusetecosmetica.com

Trimiteți un comentariu

Spune și tu ce crezi! Opinia ta contează!