30 aprilie 2012

LG a lansat propriul serviciu de stocare Cloud

LG a lansat astăzi versiunea Beta a servicului de stocare cloud - LG Cloud. Serviciul este conceput ca un mod de a transfera rapid fotograii, clipuri video sau muzică între diferite dispozitive din ecosistemul LG, incluzand PC-uri, smartphone-uri şi televizoare. Includerea televizoarelor în sistem este foarte importantă deoarece va permite rularea instantanee a unui video clip 3D realizat cu LG  Optimus 3D MAX pe un televizor LG cu capacitate 3D, de asemenea sistemul va calcula automat în ce format să codeze informația în așa fel ca aceasta sa fie redată ideal de dispozitivul final.
Inițial oricine poate înregistra un cont gratuit de 2GB pe LG Cloud. Cumpărătorii produselor LG vor primi 5GB gratuit plus 50GB pe un termen de jumătate de an. Cât privește opțiunile cu plata, acestea încă nu au fost anunțate, compania spunând că nu a luat încă o decizie privind prețurile.
Serviciul este disponibil începand de la 1 mai drept versiune beta gratuită în Coreea de Sud şi SUA, cu o lansare mai largă în 2013. LG Cloud poate fi utilizat de pe device-uri cu Android versiunea 2.2 sau mai mare, precum și Windows XP/ 7.
Prin lansarea LG Cloud, compania  urmează o tendinţă a industriei, stabilită de Apple cu iCloud. Chiar recent au fost anunțate unele zvonuri conform cărora Samsung la fel va lansa un serviciu cloud, iar pentru LG, Samsung este cel mai mare concurent, astfel lansarea LG Cloud pare a fi un succes important pentru LG. Un alt exemplu interesant este HTC, care a decis să nu inventeze bicicleta și a creat un parteneriat cu compania specializată în servicii cloud Dropbox, în urma căruia fiecare posesor HTC primește spațiu gratis pe Cloud. Desigur HTC nu are o gamă largă de produse, astfel companiile de genul Samsung, LG sau Sony necesită un serviciu cloud mult mai specializat.
Apreciază:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune și tu ce crezi! Opinia ta contează!