01 mai 2012

Partidul politic al Piraţilor de internet din Germania are șanse bune la Bundestag


Deşi presa comentează că de la congresul partidului german al Piraţilor, organizat în acest weekend, a răzbătut criza de adolescenţă a unei formaţiuni politice cu ascensiune fulminantă, cert este că Partidul Piraţilor din Germania a ajuns la 9% în sondaje, cu două săptămâni înainte de alegerile din cel mai populat land, Renania de Nord – Westfalia.
În toamna anului trecut, originala formaţiune a reuşit să pătrundă într-un Parlament de land, anume la Berlin. După ce a reuşit să intre şi în Parlamentul landului Saar, Partidul Piraţilor a mai câştigat două procente la nivel federal şi ar putea ajunge în Camera Inferioară a Parlamentului federal, Bundestagul, în toamna lui 2013.
Cei aproape 3.000 de membri de partid promovează un program radical, în anumite aspecte legate de internet şi probleme ale societăţii, dar foarte vag în ce priveşte economia sau Europa. Revendicările privind libertatea şi respectarea vieţii private pe internet sunt baza Partidului Piraţilor, creat în 2006, în Suedia, de pasionaţi de tehnologie.
Sursa: jurnalul.ro

Apreciază:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune și tu ce crezi! Opinia ta contează!